Foto: Bildbyrån

Vegas Golden Knights rustar ytterligare i jakten på en slutspelsplats. Idag gjorde klubben klart med tvåfaldiga Stanley Cup-mästaren Alec Martinez, i utbyte mot ett draftval i andra rundan av 2021 års NHL-draft.

Golden Knights ligger för närvarande på en delad förstaplats i sin division, men det är fortfarande stentufft om platserna då hela fem lag ligger inom fyra poängs marginal. Vegas väljer nu att rusta upp ytterligare, och skrev igår på ett avtal med LA Kings om rättigheterna till dubbla Stanley-Cup-mästaren Alec Martinez.

LA Kings är inne i en ombyggnads-fas och har ingen chans på slutspel, det förmodas vara en av anledningarna till att Kings väljer att släppa iväg den stabile backen.

”Alec har varit en viktig del av vår organisation under många år, och han var en bärande spelare i våra Stanley Cup-lag”, sa Kings GM Rob Blake till nhl.com. ”Vi tackar honom för allt han har gjort för den här organisationen, supportrar och vårt samhälle.

Martinez vann Stanley Cup med LA Kings 2012 och avgjorde Stanley Cup-finalen 2014 med sitt övertidsmål mot New York Rangers. Den nye Golden Knights-backen förväntas göra debut för Golden Knights redan natten till fredag, då Vegas tar emot Tampa Bay Lightning hemma i T-Mobile Arena.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här