Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn tog en viktig seger i torsdagens SHL mot bottenkonkurrenten HV71. I och med segern har IKO nu tre poäng ner till det negativa kvalstrecket och Brynäs, som sätts inför en rejäl press inför de sista omgångarna.

Under torsdagskvällen möttes Oskarshamn och HV71 i ett Smålandsderby. Matchen slutade i en total överkörning från hemmalaget Oskarshamns sida. IKO tog ledningen i den första perioden genom Tyler Kelleher och gick in i periodpaus med en inte allt för trygg ledning.

Men i den andra perioden kom islossningen. Kim Rosdahl gjorde 2-0 efter tre och en halv minut av perioden. Efter det gjorde Oskarshamn tre mål inom loppet av drygt fyra minuter i mitten på den andra perioden och gick in i andra periodpaus med en betryggande 5-0 ledning.

Den tredje perioden fortsatte på ett fint sätt för Oskarshamn som satte dit både 6-0 och 7-0, vilket sedan blev slutresultatet.

I och med segern är nu Oskarshamn uppe på 60 poäng i SHL-tabellen med en match kvar att spela. Nedanför kvalstrecket finns nu Brynäs på 57 poäng. Ett Brynäs som är coronadrabbat och som har tre matcher kvar att spela. Brynäs och Oskarshamn möts sedan i den sista omgången av SHL, något som kan bli en rysare om inte Brynäs tar viktiga vinster innan dess.

Imorgon spelas en match i SHL.

HV71 är sedan tidigare avhängda och klara för det negativa kvalet till Hockeyallsvenskan.

Matchstatistik:

IK Oskarshamn – HV71 7-0 (1-0, 4-0, 2-0)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här