Kristianstad har haft en tuff säsong som nykomlingar i hockeyallsvenskan. Laget ligger näst sist i tabellen och riskerar att få spela kval för att hålla sig kvar i serien. Men mot Mora lossnade allt när laget vann med hela 9-2.

Matchen hade knappt startat in det small till för första gången i matchen när Anton Heikkinen gjorde 1-0 till Kristianstad efter 10 sekunder. Kristianstad fortsatte att glädja hemmapubliken under första perioden med fint spel och det sattes hård press Isak Wallin i Moramålet. Hemmalagets fina spel skulle även få ytterligare utdelning i början av matchen och efter 4 minuter kunde hemmalaget göra 2-0 genom Riley Bourbonnais. Hemmalaget ville dock mer och när laget fick övertaget i powerplay när halva första perioden hade spelats så small det till igen i nätmaskorna när Daniel Andersson gjorde 3-0.  Brand Harris kunde putsa till siffrorna i första perioden när han reducerade till 3-1 för Mora.

Men den här matchen och kvällen var helt Kristianstads och i andra perioden var det återigen dags för målfyrverkeri från hemmalaget. En period som förövrigt hemmalaget dominerade totalt, Mora hade inte ett enda skott under hela perioden. Istället var det hemmalaget som bjöd sin publik på en riktig ishockeyshow. Kristianstad kunde utöka sin ledning i andra perioden med 4-1,5-1,6-1 och slutligen även 7-1 och förnedringen var total innan slutsignalen för perioden gick.

Målfesten för Kristianstad var dock inte slut där utan laget kunde i början av tredje perioden göra 8-1 innan Kevin Wennström satte dit kvällens sista mål för hemmalaget som innebar 9-1. Mora fick även de in en puck i tredje perioden vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 9-2.

Segern för Kristianstad innebär nu att laget har 4 poäng upp till säker mark när det återstår sju omgångar av serien.