Foto: Bildbyrån

Det var i tisdagskväll som Kristianstad mötte Väsby i den sista avgörande matchen om vilket lag som skulle få stanna kvar i Hockeyallsvenskan och vilket lag som skulle trilla ner till Hockeyettan. I matchserien stod det 2-2 och nu skulle allt avgöras. Matchen var jämn och målsnål och känslosam. 

Hemmalaget Väsby skulle ta ledningen efter ungefär sju minuter när Oscar Bjerselius satte dit ledningsmålet. Sedan dröjde det till i mitten av den andra perioden innan Kristianstad kvittera. Målet kom genom Malte Sjögren. Som tidigare under säsongen bara lyckats göra fyra mål. Spelet var sedan jämnt där lagen turades om med att skapa målchanser. Att matchen var viktig för det båda klubbarna syntes tydligt på isen. Det var smågrinigt och tjafs mest hela tiden. Vid fulltid stod det fortfarande 1-1.

Nu började förlängningen där de båda lagen nu bara var ett mål från att stanna kvar i Hockeyallsvenskan. Kampen på isen fortsatte men pucken ville inte in i mål. Lagen hade inte lyckats göra mål efter en förlängningsperiod heller så då fick nästa börja. Den hann pågå i drygt 11 minuter innan Rikard Olsen blev stor matchvinnare för Kristianstad när hans skott från blålinjen letade sig in i nätmaskorna.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här