Foto: Bildbyrån

Det spelades en ödesmatch under onsdagskvällen mellan Almtuna och Kristianstad. Hemmalaget Almtuna säkrade allsvensk kontrakt vid poäng och Kristianstad var piskade att vinna. Nu blev det hemmaseger och Almtuna kan se fram emot hockeyallsvenskan spel även nästa år. 

Det blev en chansfattig och trög inledning på matchen i en första period där båda lagen kändes nervösa i stundens hetta, inget av lagen ville göra något misstag och det syntes tydligt ute på isen.

I den andra perioden tog hemmalaget Almtuna tag i taktpinnen och spelade upp sig. Almtuna skapade även press på bortalaget och kunde göra både 1-0 och 2-0 i början av perioden. Kristianstad jobbade sig sedan in i spelmässigt igen, men utan att skapa några riktiga farligheter och efter två perioder var ställningen 2-0 till Almtuna.

Det var även hemmalaget som styrde spelet i den tredje perioden och när Tobias Åhström satte dit 3-0 när det hade spelats fyra minuter i den sista perioden kändes matchen avgjord. Kristianstad hämtade sig aldrig efter de målet och istället för att skapa ett sista tryck för att skapa spänning i matchen kunde Almtuna definitivt sätta punkt genom att göra 4-0. Ett resultat som även stod sig matchen ut och Almtuna tog därmed de poängen som krävdes för att säkra kontraktet till nästa säsong.

För Kristianstad väntar nu negativt kval där de tillsammans med AIK från hockeyallsvenskan även kommer ställas mot fyra lag från hockeyettan. Ettan och tvåan i de kvalet kommer att få spela hockeyallsvenskan nästa år.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här