Foto: Bildbyrån

Det är två klubbar i total kris som ställs mot varandra under onsdagen. AIK kommer från nio raka förluster och Mora har sex förluster på raken i bagaget. Nya tränare i båda båsen, vem kommer gå segrande ur kampen och få sitt lag på vinnarspåret igen?

AIK som förra året var ett topplag i hockeyallsvenskan ligger nu sist i tabellen, 6 poäng upp till Mora. Redan för några veckor sedan gjorde AIK omorganisering inom ledarstaben och tog bland annat in en idrottspsykolog för att få rätsida på problemen. Anders Gozzi lämnade även båset och återgick till att endast vara sportchef i klubben. Men effekten har uteblivit och i slutet av förra veckan valde AIK Hockey att ta ytterligare ett steg för att få till en ändring inom laget genom att sparka Jussi Salo och in har man istället plockat nygamla Bobo Simensen som ny tränare.

För Mora går det inte mycket bättre. Förra säsongen spelade laget i SHL och denna säsong håller Mora till i botten av hockeyallsvenskan, närmare bestämt näst sist med 20 inspelade poäng, en placering före just AIK. Mora valde också att sparka sin tränare, Jeff Jakobs under helgen och in i båset har man istället tagit Tomek Valtonen som närmast kommer från den tyska andradivision för att kunna sätta en ny prägel på Mora IK.

De nya tränarna debuterar alltså mot varandra. 

AIK och Mora ställs mot varandra under onsdagskvällen på hovet, vilket blir de nya tränarnas första match för klubbarna. Vilken av tränarna har lyckats bäst att ingjuta nytt blod i sin spelartrupp och gå vinnande ur matchen återstår att se.

Under förra säsongen var hovet en borg för AIK. Bortalagen fruktade att behöva åka dit och AIK spelade stundtals bländande hockey. Detta är som bortblåst till den här säsongen och laget har endast 1(!) seger på hemmaplan under den här säsongen.

Mora inledde säsongen piggt och hade efter 8 omgångar skrapat ihop 13 poäng, efter detta har formen gått rakt nedåt och senaste 12 omgångarna har man endast fått ihop 7 poäng. Nu hoppas styrelsen och klubbledningen att den nya tränaren ska kunna vända den här trenden och få igång ett vinnande spel som gör att Mora kan klättra i tabellen.

AIK mot Mora

Lagen möttes för nästa exakt en månad sedan i Mora, där gick AIK segrande ur duellen efter att Cody Bradley satt ditt 3-2 till AIK i förlängningen. Vilket lag som vinner onsdagens drabbning återstår att se, men vi kan redan nu fastslå att det är två lag som är desperat behov av poäng för att så snabbt som möjligt kunna bli ett vinnande lag igen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här