Foto: Bildbyrån

Konstantin Komarek kom till Luleå Hockey under den pågående säsongen som var från Malmö Redhawks. Sedan kom coronapandemin och ekonomin ströps helt i Luleå. Detta gjorde att Komarek inte fick något nytt avtal med klubben. Nu har han gjort med en ny klubb och det blir utanför Sveriges gränser när han skrivit på för Dinamo Riga. 

Konstantin Komarek kom till Luleå första gången redan säsongen 2008/2009 då för att spela med klubbens U18-lag. Han blev sedan kvar i klubben fram till 2011/2012 och under den perioden hade han även fått chansen i SHL under en säsongen. Men efter det valde han att flytta tillbaka till Österrike. Där blev han kvar fram till 2016/2017 då han återvände till Sverige. Det blev dock inte Luleå den gången utan Malmö Redhawks. Under fjolårssäongen kom dock Komarek och Luleå överrens om att skriva ett korttids kontrakt under brinnande säsong och han lämnade därmed Malmö Redhawks för att istället försöka lyfta Luleå Hockey under slutspurten och kommande slutspel.

Det blev dock bara 20 framträdande i Luleå innan coronapandemin satte stopp för säsongen. Detta gjorde att Luleå valde att dra i nödbromsen rejält vad gäller ekonomin och Komarek fick inte något nytt kontrakt till kommande säsong.

Istället för spel i Luleå så står det nu klart att Komarek kommer att representera Dinamo Riga i KHL under nästa säsong. Kontraktet är skrivet på ett år.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här