Foto: Bildbyrån

Det är inte sällan känslorna hos de mest passionerade idrotts-supportrarnas går över i aggression när de ser sitt favoritlag förlora. Detta har NHL-laget Philadelphia Flyers tagit fasta på och har nu som första idrottslag i världen invigt ett “demolerings-rum” i sin hemmaarena.

Det var i tisdags som Flyers annonserade att de som första professionella idrottslag har invigt ett “rage room” i sin hemmaarena, Wells Fargo Center. Nu har supportrarna möjlighet att få ut sina aggressioner genom att med hjälp av en ishockeyklubba slå sönder föremål som t.ex TV-apparater, glasflaskor och gitarrer. I det speciella rummet blir fansen utrustade med skyddsklädsel och tillhyggen för att i fem minuter gå lös på diverse föremål och få ut sina uppdämda aggressioner. Det finns även ett rum intill där den nyfikne kan övervaka spektaklet.

“Konceptet är definitivt något helt nytt och otraditionellt”, sa Flyers VD för affärsverksamhet, Valerie Camillo till klubbens hemsida. “Vi förklarade idén för några av våra supportrar som gillade den och tyckte det kunde vara ett fräscht sätt att ha lite oskyldigt skoj”. 

Konceptet “rage room” kommer ursprungligen från Japan, och plockades senare upp av det amerikanska företaget Break Stuff Bay Area, vars hela affärdsidé bygger på att människor får betala för att slå sönder saker i deras specialbyggda rum. Flyers var dock det första idrottslaget att använda sig av konceptet och för 35 dollar får du fri tillgång till rummet i 5 minuter före- innan eller efter en Flyers-matchen.

Lagets hemmapremiär spelas natten mot torsdag då hårdsatsande New Jersey Devils kommer på besök. Det finns anledning att tro att rummet kommer att komma till användning, då laget fortfarande väntar på sin första seger för säsongen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här