Foto: Bildbyrån

Mathias Bromé vänder tillbaka och inleder hockeysäsongen i SHL och Örebro fram till i november när forwarden åker tillbaka till Detroit för att anlända till Red Wings träningscamp, skriver Örebro på sin hemsida.

I och med att NHL-säsongen är förlängd har flera spelare med nysignade NHL-kontrakt valt tillsammans med sin nya ägare att lånas ut till klubbar ute i Europa.

I våras var Mathias Bromé en av spelarna i SHL att skriva på för en NHL-klubb. Men i och med omständigheterna kommer inte svensken kunna ansluta till sin nya klubb förrän i november.

Nu är det klart att Mathias Bromé istället lånas ut. Landslagsforwarden kommer inleda hockeysäsongen i Örebro Hockey, den klubb som han lämnade för spel i Detroit Red Wings.

Forwarden stod för 43 poäng på 52 matcher den gångna säsongen och var en bidragande faktor till att Örebro var namnet på mångas läppar under säsongen.

Bromé har varit med Örebro sedan säsongsstarten och kan nu alltså få vara med i SHL-starten 19 september. Det kommer dock endast bli ett par månaders SHL-spel med Örebro för Mathias Bromé. När hans nya klubb Detroit Red Wings startar upp sitt träningscamp i mitten av november kommer svensken åka över till Nordamerika och lånet avslutas.

Örebro Hockey inleder SHL hemma på Behrn Arena mot Djurgården 19 september. Ett Djurgården som Örebro slog med 10-1 i försäsongspremiären.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här