Foto: Bildbyrån

Rasmus Dahlin är en av Sveriges många exporter i NHL-hockeyn. Nu har 21-åringen skrivit på ett nytt kontrakt med Buffalo Sabres som sträcker sig över tre år.

År 2018 så var Rasmus Dahlin namnet på allas läppar för hockeyfansen, både hemma i Sverige men också runt om i hela hockeyvärlden, då han nämndes som en av världens bästa talanger födda 2000. Kvittot kom sedan i juni 2018 när han draftades som nummer ett av samtliga spelare i NHL-draften av Buffalo Sabres.

Sedan dess har Dahlin varit ett givet namn i Buffalos laguppställning och styrt backsidan men i ett skakigt lag de senaste säsongerna. Till den kommande säsongen så har det stått hyfsat oklart om Dahlin skulle skriva på ett nytt kontrakt med Buffalo Sabres eller söka sig vidare mot andra äventyr.

Och nu står det klart. Dahlin blir kvar i Buffalo i minst tre säsonger till. Buffalo Sabres meddelar att svensken har skrivit på ett kontrakt som ger honom sex miljoner dollar per år (drygt 52 miljoner kronor).

Rasmus Dahlin spås få en ännu större roll i sitt klubblag under de närmsta åren då organisationen valt att göra sig av med flera tongivande spelare och kan vara på väg att bli av med sin lagkapten Jack Eichel.