Foto: Bildbyrån

Det har länge varit oklart om det ens blir någon NHL denna säsong, men nu är det klar att det drar igång 13 januari 2021 och att antalet omgångar bantas ned.

NHL och NHL Players Association har nått en preliminär överenskommelse om att spela en ordinarie säsong som bantas ned till 56 matcher meddelas på NHL.com. Förseningen och osäkerhet om det ens skulle bli någon säsong beror på Coronaviruset.

– Vårt fokus ligger på att komma igång någon gång i mitten av januari. Det är tydligt att vi inte kommer att spela 82 omgångar den här säsongen, men vi ska försöka spela så många som det är möjligt, säger NHL-kommissarie, Gary Bettman.

Uppdelning av divisioner

Då Kanada stängt gränsen till USA under pandemin så har det varit osäkert hur NHL ska kunna hantera detta. Lösningen på detta är att de sju kanadensiska lagen får en egen division. Det blir enbart spel inom de övriga divisionerna för att förbättra chanserna till att inte spelarnas hälsa riskeras.

– Den största utmaningen är att se till att våra spelare och personal är skyddade och att vi inte gör något som riskerar det, fortsätter Bettman.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@sportnyhet.com
079-3395109

>> Läs mer om mig här