Foto: Bildbyrån

Äntligen är har besked kommit när Hockeyallsvenskan tekas igång igen. Sveriges näst högsta serie är tillbaka 2 oktober, meddelar ligan på sin officiella hemsida.

Hockeyallsvenskan drabbades hårt av coronapandemins inträde i världen i våras. Inte minst fick topplagen MODO och Björklöven bli försökskaniner i att spela för tomma läktare.

Men det drabbade även lagen med det faktum att ingen av dem kunde kröna vardera säsong med att avancera upp till SHL. Istället är de båda toppligorna nästan intakta. Den enda förändringen är att Karlskrona blivit tvångsdegraderade från Hockeyallsvenskan och Väsby fått den platsen.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Ungefär samtidigt som beskedet kom om att behålla serierna intakta i våras, kom även beskedet att Hockeyallsvenskan skulle starta upp igen i början av oktober.

Och nu är det bekräftat. På sin officiella hemsida skriver Hockeyallsvenskan att Sveriges näst högsta serie inom herrhockeyn startar igen 2 oktober.

Ligan skriver att man förstår situationen med tomma läktare och att det kanske inte blir något alls över hela säsongen. Men förhoppningen är att man ska kunna ha publik på matcher, annars behöver samtliga klubbar erbjudas ekonomiskt stöd för dess överlevnad, enligt ligan.

I år kommer vinnaren av Hockeyallsvenskan avancera rakt upp till SHL, vilket är en skillnad från tidigare år.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här