Foto: Bildbyrån

Erik Karlsson spelade i natt sin första match sedan sommarens ljumskoperation. Svensken ledde sitt San Jose Sharks till seger mot Calgary Flames och är nu ett steg närmare matchform inför NHL-premiären på onsdag.

Karlsson, som i somras skrev på ett åttaårigt monsterkontrakt med Sharks, spelade bara 53 matcher under fjolårssäsongen på grund av en ljumskskada. Nu är svensken äntligen tillbaka på isen efter att ha ägnat sommaren åt att rehabilitera den skadade ljumsken. 

“Hade du frågat mig för en månad sedan hade jag varit tveksam till huruvida han skulle vara fullt återställd vid det här laget”, sa Sharks tränare Peter DeBoer till lagets hemsida. “Men det var inget snack om saken. Jag tycker han ser fantastisk ut på isen”.

Karlsson har varit med och tränat under hela försäsongs-lägret och spelade drygt 21 minuter i matchen mot Flames. Han har dock en bit kvar till ordentlig matchform.

“Första matchen handlar oftast om att känna på grejorna”, sa Karlsson. “Men det kändes bra där ute, trots att det var första matchen för säsongen”.

Det råder ingen tvekan om att en skadefri Karlsson är en av NHL:s bästa spelare. Den svenska stjärnbacken gjorde hela 45 poäng under fjolårets grundserie (trots 29 missade matcher) och var delad tvåa i Sharks interna poängliga under slutspelet med 16 poäng på 19 matcher. Efter den starka fjolårssäsongen belönades Karlsson med ett 8-årigt kontrakt värt 900 miljoner kronor, och blev även utsedd till assisterande lagkapten inför säsongen 19/20.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här