Foto: Bildbyrån

Björklöven har under säsongen imponerat stort och leder hockeyallsvenskan. 9 raka segrar hade laget inför mötet mot Karlskrona, ett Karlskrona som inför matchen inte hade tagit tre poäng på 7 matcher. 

Senast Björklöven hade nio raka segrar i seriesammanhang var 2004 och laget har sett ostoppbara ut på sista tiden. Men under onsdagskvällen tog segersviten slut då Karlskrona vann matchen med 3-0.

Karlskrona tog ledningen med 1-0 i den första perioden när laget hade Powerplay och det skulle dröja till mitten av tredje perioden innan nästa mål skulle komma även de i powerplay. I tredje perioden gjorde Karlskrona 2-0 och sedan 3-0 i öppen målbur och Björklövens segersvit var därmed bruten.

Trots att Björklöven förlorade matchen så bibehåller laget förstaplatsen i serien med 62 inspelade poäng, 5 poäng bättre än Karlskoga som ligger 2:a i tabellen.

Björklöven får snabbt ladda om batterierna och glömma nederlaget för på lördag väntar derby mot Modo på hemmaplan.

-Ja, det är en ny match på lördag och vi ska ha en bra resa hem och sen en vilodag imorgon och träning på fredag. Det är där vårt fokus ligger nu. Nu surar vi ikväll och sen går vi vidare imorgon säger Björklövens tränare Joakim Fagervall på Björklövens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här