Foto: Bildbyrån

Det blev ett känslosamt tal när Tobias Forsberg tillsammans med flickvännen Flippa Norr Richloow delade ut priset Årets prestation på Idrottsgalan.

Den tidigare Leksand spelaren Tobias Forsberg var prisutdelare vid årets Idrottsgala. Tobias tillsammans med flickvännen Filippa Norr Richloow delade ut priset Årets Prestation. Publiken i Globen välkomnande Tobias med en stående applåd och Tobias höll i ett väldigt känslomässigt tal om kärleken till sporten.

–  Jag vill börja med att säga tack. Stödet har varit helt ofattbart och det går inte att beskriva vad det har betytt för oss. Idrotten har format och gjort mig till den jag är i dag. Vänskap och samarbete och att fortsätta kämpa. Det är såklart mycket jag saknar att åka in på en fullsatt arena, pulsen och förväntningar, lagkamraterna och supportrarna. Men det allra viktigaste kommer jag bära med mig här inne sa han samtidigt som han pekade mot sitt hjärta.

Forsberg fortsatte sedan sitt tal med att påminna alla idrottare att njuta;

– Vissa saker är lätta glömma bort när man är mitt inne i det. Glöm inte bort att njuta, ni har världens bästa jobb, sa Forsberg

Efter talet var det många som var märkbart rörda av det Tobias berättade.

Tobias startade sin ishockeykarriär i Munksunds SSK och han även med att spela för: Modo, Björklöven, Västerås och Leksand.

Tobias Forsberg var tvungen att avsluta sin karriär 26:e december 2018. Detta efter att han i matchen mot Almtuna landat med nacken före mot sargen och ådrog sig en förlamningsskada.

Priset som Tobias delade ut gick till Mattias Falck som tog VM-silver i bordtennis under 2019.

Artikeln är skriven av:

Marcus Lundberg – Sportskribent
marcus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här