Foto: Bildbyrån

Frölunda har presenterat en ny målvakt som ska kampera tillsammans med Niklas Rubin nästa säsong. Matt Tomkins ansluter från Chicago Blackhawks organisation och har skrivit på för ett år med klubben.

Efter den avslutade SHL-säsongen presenterade Frölunda en svensk mästare i form av Erik Källgren på målvaktspositionen. Målvakten som skulle ansluta från Växjö Lakers fick dock istället ett NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs och valde Nordamerika istället för Göteborg.

Sedan dess har Frölunda varit på jakt efter ett komplement till Niklas Rubin på målvaktssidan och man ser nu ut att ha funnit det. På sin hemsida meddelar klubben att kanadensaren Matt Tomkins är klar för klubben.

26-åringen kommer närmast från spel i Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs, där han den gångna säsongen stod 15 matcher i AHL. Frölundas sportchef Fredrik Sjöström är nöjd med värvningen av den kanadensiska målvakten.

– Vi har jobbat hårt och på många olika spår innan valet föll på Matt. En ung, spännande och driven kille som vet vad han vill. Tillsammans med Niklas (Rubin) kommer han att bilda ett starkt målvaktspar, säger sportchefen till Frölundas hemsida.

Matt Tomkins har skrivit på ett ettårskontrakt med Frölunda och kommer att spela i tröjnummer 90.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här