Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenskan har presenterat vinnaren av priset som ligans bästa junior under säsongen. Guldgallret 2021 går till målvakten Calle Clang, till vardags i Kristianstads IK.

Varje år delar Hockeyallsvenskan ut priset till säsongens främsta junior i Sveriges näst bästa liga. Spelarna som nomineras till priset måste vara 20 år eller yngre och vinnaren tilldelas priset ”Guldgallret”.

Priset har delats ut sedan 2010 i samarbete med C More och har vunnits av bland annat NHL-stjärnorna William Karlsson (2012) och Filip Forsberg (2013). I år tilldelas Guldgallret till Kristianstads målvakt Calle Clang.

18-åringen har gjort succé under sin utlåning från Rögle och visat bländande spel under säsongen. Efter den fina formen belönades Clang med en plats till junior-VM som gick av stapeln i december och januari i Edmonton. Och nu får han alltså pris som Hockeyallsvenskans bästa junior under säsongen 2020/21.

Här är Hockeyallsvenskans motivering till varför Clang vann priset.

”Calle Clang har sin ålder till trots varit en framträdande målvakt i HockeyAllsvenskan under säsongen, speciellt under andra halvan av serien, och har gett Kristianstad chansen att vinna varje match. 18-åringen har gett ett lugnt och tryggt intryck och kryddat det spelet med ett gäng spektakulära räddningar. Insatserna i HockeyAllsvenskan gav honom dessutom en plats i JVM-truppen. Alla dessa egenskaper och prestationer gör Calle Clang till en värdig vinnare av Guldgallret 2021. ”

De nominerade till Guldgallret

Filip Bratt, AIK
David Karlström, Almtuna (Finalist)
Åke Stakkestad, Karlskoga
Alexander Popovic, Björklöven
Calle Clang, Kristianstad (Vinnare)
William Wallinder, MODO (Finalist)
Matteus Ward, Mora (Finalist)
Ludvig Jansson, Södertälje
Alex Brännstam, Vita Hästen
Gabriel Kangas, Västerås (Finalist)
Theodor Niederbach, MODO

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här