Foto: Bildbyrån

Backen Adam Ginning var lagkapten för Juniorkronorna i JVM som spelades i vintras, men i SHL lossnade det aldrig för Ginning i Linköping som nu istället presenterats som nyförvärv av SHL-konkurrenten Färjestad. 

Adam Ginning inledde sin ishockeykarriär i Linköping där han gått hela vägen upp till A-laget. Han debuterade redan i SHL säsongen 2016/2017 sedan dess har det blivit totalt 115 SHL-matcher för Ginning i Linköping. Han blev även draftad av Philadelphia Flyers 2018 och hans spel på isen har även gjort att han representerat alla våra juniorlandslag och att han fick vara lagkapten för Juniorkronona under vinterns JVM-turnering som spelades i Tjeckien.

Men Ginning fick det inte att lossna under den gånga säsongen i klubblaget Linköping och han var under delar av säsongen utlånad till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan, totalt blev det 27 matcher och 3 poäng för Adam Ginning under föregående säsong i Linköpingströjan, detta ledde till att Linköping valde att inte förlänga kontraktet med Ginning.

Nu blir det istället en flytt till Karlstad och spel med Färjestad, då han under onsdagen presenterades som nyförvärv av klubben. Kontraktet med Färjestad är skrivet på 1 år.

I Färjestad så blir Ginning lagkamrat med Albin Eriksson, Carl Jakobsson och Oskar Bäck som alla tre också var med och spelade JVM i vintras.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här