För två veckor sedan skrev Julius Bergman på för Björklöven i Hockeyallsvenskan. Nu är den tidigare Frölunda-backen klar för spel i SHL och Brynäs.

Julius Bergman skrev på för två år med IF Björklöven i början av juni. Två år blev till två veckor. Nu meddelar Brynäs IF att man har värvat den högerfattade backen.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23 med Gävle-klubben, det meddelar man på sin hemsida. Julius Bergman har sedan tidigare representerat Frölunda i SHL där han spelade 42 matcher och stod för sex assist under säsongen 2019/20.

Flytten gick efter det till Finland där han den gångna säsongen gjorde tolv poäng i den finska högstaligan, för Pelicans.

– Vi har hört mycket gott om Julius, en kille med hög arbetsmoral och en stark vilja. Vi ser en mångsidighet i hans spel där han är en spelskicklig back som även gillar det fysiska spelet. Vi är säkra på att han kommer bidra och hjälpa till att lyfta andra spelare i laget, säger huvudtränare Mikko Manner till Brynäs hemsida.

Huvudpersonen själv ser fram emot att spela i SHL med Brynäs, där han nu blir en av sex kontrakterade backar i truppen.

– Det känns jätteroligt och spännande att få representera Brynäs i vinter. Jag och familjen ser väldigt mycket fram emot att komma upp till Gävle, säger Bergman till klubbens hemsida.

Julius Bergman har sedan tidigare fem säsonger bakom sig i AHL, där han under tre säsonger representerade San José Sharks farmarlag San José Barracuda i AHL. Han hann även med spel i Hartford Wolf Pack och Belleville Senators, även det i NHL:s farmarliga.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här