Foto: Wikimedia

I våras valde Jörgen Jönsson att lämna Växjö Lakers som assisterande tränare efter att ha varit med och vunnit sitt sjätte SM-guld, och för ett par veckor sedan kunde bland annat Sportbladet berätta att den rastlöse hockeylegenden har tagit ett jobb på Intersport i Karlskoga. I butiken skulle Jönsson framför allt bistå som expert på hockeyavdelningen men också vara behjälplig där han behövdes. Intersport-karriären blev dock inte särskilt långlivad, nu har Jörgen Jönsson fått ett nytt jobb, som assisterande tränare i Örebro HK.

Det har gått tungt för Örebro Hockey under SHL-säsongen och i dagsläget befinner de sig näst sist i tabellen, vilket också är anledningen till att klubben valde att sparka lagets huvudtränare Niklas Sundblad i tisdags. Ny huvudtränare blev den tidigare assisterande tränaren Niklas Eriksson och vid sin sida får han Örebro-ikonen Henrik Löwdahl och den redan nämnda Jörgen Jönsson. Henrik Löwdahl var lagkapten för laget mellan 2008 och 2016 och tidigare tränare för klubbens J18-lag, och nog är det en minst sagt intressant ledarstab som klubben presenterar.

Med Henrik Löwdahl får klubben in en riktig Örebrokännare, och med Jörgen Jönsson en person med enormt mycket erfarenhet och en lång meritlista. Förutom SM-guldet som Jönsson var med och vann i våras med Växjö har han fem ytterligare SM-guld samt två VM-guld och två OS-guld. Faktum är att Jörgen Jönsson är den enda spelaren som har vunnit SM-guld, VM-guld och OS-guld samma säsong. De som är nyfikna på att se vad den nya tränarstaben kan hitta på behöver inte vänta länge. I kväll klockan 19.00 tar Örebro emot Frölunda på hemmaplan.

Håkan Rink