Foto: Bildbyrån

Den 27-åriga landslagsmeriterade backen Jonathan Pudas lämnar SHL och Skellefteå för att nästa säsong spela i finska KHL-laget Jokerit. 

Jonathan Pudas var under den gånga säsongen assisterande kapten i Skellefteå och gjorde från sin backposition sin bästa säsong sett till poäng. Totalt blev det 36 poäng på 52 matcher under förra säsongen. Men nästa år blir det inget spel i SHL för Pudas utan en flytt till den finska huvudstaden väntar och spel med Jokerit.

Jokerit har en start säsong bakom sig i ryggen där man tog sig vidare till slutspelet men efter att coronaviruset slog till så valde klubben att hoppa av slutspelet och blev diskade, ett slutspel som sedermera även blev inställt till följd av coronaviruset. Jokerit har dock tappat flera tongivande spelare till nästa säsong och håller på att göra en ombyggnad av truppen och en av de nya pusselbitarna till lagbygget nästa år blir alltså Jonathan Pudas.

Jonathan Pudas har skrivit ett kontakt med KHL-klubben som sträcker sig över de två kommande säsongerna. I klubben blir han även lagkamrat med svenskarna Anders Lindbäck, John Norman och Viktor Lööv. Anders Lindbäck är precis som Pudas ny inför nästa säsong där han har skrivit ett ett-årsavtal. John Norman och Viktor Lööv har dock utgående kontrakt och det är fortfarande osäkert om de kommer bli kvar i klubben.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här