Foto: Bildbyrån

Luleå har tidigare meddelat att de inte har funnits de ekonomiska förutsättningarna för att kunna erbjuda succémålvakten Joel Lassinantti ett nytt kontrakt och han har varit påväg bort från klubben. Men nu kommer det en vändning i historien efter att klubbens supportrar har startat en swishkampanj för att behålla målvakten. 

Det var efter att uppgifterna kommit fram att Luleå på grund av det ekonomiska läget inte skulle ha råd att förlänga kontraktet med sin målvakt som Örebro klev in i bilden och erbjöd honom ett guldkantat kontrakt. Detta fick Luleå supportrarna att agera för att behålla sin succémålvakt i klubben genom att starta en swishkampanj.

Det är supportern och mångmiljardären Jakob Porser som är initiativtagare till kampanjen och ska själv ha bidragit med en stor summa pengar. Tillsammans har supportrarna samlat in miljonbelopp.

Luleås VD bekräftar för lokaltidningen NSD att klubben har mottagit ett miljonbelopp från fansen vilket gör att parterna nu står varandra närmare än tidigare. Men än är inget kontrakt påskrivet dock så säger Stefan Enbom som är VD i Luleå i samma intervju att de kommit en bra bit på vägen.

Så nu återstår det att se om fansens bidrag gör att succémålvakten som utöver Örebro även uppvaktas av KHL-klubbar blir kvar i Luleå även nästa säsong.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här