Foto: Bildbyrån

Klubbarna rustar inför den kommande säsongen och sedan det stod klart att Peter Andersson skulle lämna Malmö Redhawks efter säsongen har klubben varit på jakt efter en ersättare. Nu har klubben presenterat sin nya tränare och det blir Björklövens succétränaren Joakim Fagervall som blir klubbens nya huvudtränare. 

Joakim Fagervall som har varit i Björklöven sedan 2016 som både General Manager och huvudtränare tog den här säsongen Björklöven till en rekordsäsong. Laget slog poängrekordet i hockeyallsvenskan och var mitt uppe i en brinnande hockeyallsvenskan final när coronaviruset lamslog världen och säsongen avslutades i förtid.

Detta gjorde att Björklöven aldrig fick sin chans att försöka ta sig upp i SHL, men för Fagervall blir det SHL ändå kommande säsong.

Fagervall har skrivit ett kontrakt med Redhawks som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Vid sin sida i båset kommer Fagervall få den tidigare NHL-spelaren Andreas Lilja som inledde sin aktiva karriär i just Malmö. Lilja kommer senast från hockeyallsvenskan och Kristianstad. Där har han varit assisterande tränare, men nu får han alltså chansen som assisterande tränare i SHL. Andreas Lilja har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig de kommande tre säsongerna med Malmö Redhawks.

– Vi tror väldigt mycket på den konstellation som vi nu sätter samman. I Fagervall får vi in en tränare med stor erfarenhet. Han är en lugn och trygg ledare och vi har följt honom under en längre tid. Lilja är fortfarande ganska ny som tränare och han har framtiden för sig. Han är väldigt passionerad och har dessutom en enorm erfarenhet från den egna spelarkarriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här