Foto: Bildbyrån

Björklöven har nu gått ut på sin officiella hemsida och meddelat att huvudtränaren Joakim Fagervall tackat nej till en förlängning med klubben och lämnar därmed Björklöven efter säsongen. 

Joakim Fagervall tog över över som general manager för Björklöven inför 2016/2017. Från Januari den säsongen tog han även över ansvaret som huvudtränare för klubben. Ett jobb han kombinerade fram till den här säsongen då fokuset bara varit som huvudtränare. Men det blir ingen fortsättning för Fagervall i klubben efter säsongen då han valt att lämna när säsongen är slut.

Björklöven har verkligen imponerat under den här säsongen och leder hockeyallsvenskan i imponerad stil.

Fagervall har ryktats till flera SHL-klubbar under säsongen och idag gick även Malmö Redhawks ut med att deras tränare Peter Andersson kommer lämna sitt uppdrag som huvudtränare efter säsongen. Genast startade rykten som kopplade ihop Fagervall med Malmö till nästa säsong.

– Vi var intresserade av ett fortsatt samarbetet och har lämnat ett kontraktsförslag som Jocke har tackat nej till. Tillsammans har vi ett väldigt bra samarbete men efter många år i klubben vill han söka en ny utmaning. Nu ska vi gemensamt göra allt för att det ska bli en bra avslutning, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida när beskedet att Fagervall inte skulle bli kvar i klubben publicerades.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här