Foto: Bildbyrån

NHL-meriterade Jhonas Enroth som för två säsonger sedan spelade 10 matcher med Örebro återvänder nu till SHL-klubben. Den 31-åriga målvakten har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger. 

Det har varit ett rykte som florerat under ett långt tid nu att Enroth skulle återvända till Örebro, samtidigt som Örebro ska ha hållit ögonen öppna för Dominik Furch och Joel Lassinanti. Enroth själv ska även ryktats vara aktuell för spel i Linköping. Men nu har pusselbitarna fallit på plats och en övergång för Enroth till Örebro är nu officiell.

Jhonas Enroth återvänder därmed till Örebro som han spelade 10 matcher med under säsongen 2018/2019. Enroth tillhörde den gånga säsongen först Dinamo Minsk i KHL och sedan österrikiska Klagenfurt. Nu återvänder Enroth till svensk ishockey och Örebro.

– Först och främst känns det jättebra att komma tillbaka till Örebro. Jag hade en väldigt bra tid i klubben och staden senast, så det känns bara positivt. Jag har följt klubben den senaste tiden och det känns verkligen som man har något bra på gång. Jag har skrivit på ett längre avtal och målet är självklart att vinna något, säger Jhonas Enroth till klubbens hemsida.

Enroth har tidigare i sin karriär bland annat spelat NHL i Buffalo Sabres, Dallas Stars och Los Angeles Kings. Jhonas har även meriter från Tre Kronor där han spelat såväl VM, OS som World Cup.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här