I alla hockey-VM sedan 1985 så har Tre Kronor aldrig missat ett slutspel. Men i Hockey-VM 2021 så har det första gången skett. Efter förlusten mot ryska förbundslaget på straffar så står det nu klart att de Sverige missar slutspelet och är utslagna redan i gruppspelet.

VM inleddes på värsta tänkbara sätt för Tre Kronor turneringen inleddes med förlust mot Danmark som sedan följdes upp med en förlust mot Belarus. Två nationer som Sverige vanligtvis inte ska ha några problem med. Dessa förluster gjorde att Sverige satte sig i en otroligt knivig situation. Sverige studsade dock tillbaka och besegrade Schweiz innan man återigen förlorade mot Tjeckien. Detta betydde att Tre Kronor var piskade att vinna sina tre återstående matcher för att inte missa slutspelet.

Tre Kronor inledde med att besegra Storbritannien följt av Slovakien. Detta gjorde att Sveriges öde i hockey-VM skulle avgöras i den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland. Det blev en riktig rysare där Sverige till sist föll på straffar och Sverige är därmed utslagna ur Hockey-VM.

Detta är alltså första gången på 36 år som Sverige missar en kvartsfinal i ett hockey-VM.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här