Foto: Bildbyrån

Säsongen har knappt avslutats om än på ett något annorlunda sätt innan IK Oskarshamn börjat rikta blicken mot nästa säsong och det med besked. 11 spelare får lämna klubben samt att en ny huvudtränare för klubben är presenterad. 

Oskarshamn har valt att anställa Martin Filander som ny huvudtränare till säsongen 2020/2021. Filander kommer närmast från Malmö Redhawks där han varit assisterande tränare under fyra säsonger. Martin Filander har skrivit på ett kontrakt med Oskarshamn som sträcker sig över tre säsonger. Han kommer att få hjälp i båsen av assisterande tränaren Jeff Jakobs som kom till Oskarshamn i Januari och nu alltså blir kvar i klubben.

Det är inte bara på bänken som det sker nyheter i Oskarshamn utan även bland spelarna har det gjorts ändringar och hela 11(!) spelare får lämna klubben.

Sju av spelarna får leta sig till andra klubbar och fyra av spelarna lämnar Oskarshamn och återgår till de klubbar som de varit utlånade från.

Spelarna som lämnar Oskarshamn är Oskar Nilsson, Jesper Dahlroth, Filip Sveningsson, Mathew Bodie, Ben Youds, Pontus Netterberg och Simon Després som alla får leta sig efter nya klubbar. Richard Bachman, Victor Aronsson, Daniel Rosengren och Marcus Hellgren som alla har varit inlånade återgår till sina ordinarie klubbar.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här