Foto: eSHL.se

Svenska hockeyligans nya satsning eSHL startar idag 13:e januari och grundserien pågår fram till den 14:e februari. Matcherna kommer att spelas måndagar och fredagar varje vecka med start klockan 20.00. Fans som vill följa matcherna kommer kunna göra detta på varje lags egna Twitch-kanaler. Samt att ett dubbelmöte varje omgång kommer att sändas i samarbete med Sportbladet. 

eSHL är den virtuella versionen av SHL och spelas på Playstation-4 och spelet NHL 20. Totalt deltar 14 lag i serien och alla kommer möta alla i ett dubbelmöte. Dubbelmötet kommer att spelas direkt efter varandra och varje match ger poäng. Precis som i vanliga SHL så ger varje vinst 3 poäng, vinst på övertid 2 poäng, förlust på övertid 1 poäng och förlust 0 poäng. Lagen som slutar topp 8 efter att grundserien är färdigspelad går vidare till slutspel.

Lagen spelar 6 mot 6 och varje enskild spelare på isen styrs av en mänsklig spelare så det gäller för lagen att de är samspelta för att få spelet att fungera.

Inför starten av eSHL är det Linköpings lag som är favoriter till att ta hem titeln. Laget är ett sammansvetsat gäng bestående av två svenskar och fem finländare. Laget deltar just nu i finalen av Europeiska mästerskapet i e-sport, så det är inte så underligt att Linköping kommer vara laget som får ha favoritskapet på sig när eSHL drar igång.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här