Foto: Bildbyrån

HV71 presenterade idag ett nytt tillskott till klubben. Det handlar om den finländska landslagscentern Miska Siikonen. Han kommer närmast från JYP i finska Liiga.”En kraftfull forward”, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida. 

Miska Siikonen har de två senaste säsongerna tillhört JYP i finska Liiga. Där har han varit en av de mest framstående spelarna i truppen och han har även varit assisterande kapten i laget. Men även om Siikonen har varit en av de bättre spelarna i JYP under den här säsongen så har varken Miska eller klubben fått det att fungera ute på isen.

Totalt har det blivit 12 poäng för centern och JYP kommer att missa slutspelet i år. Detta tillsammans med att klubbens ekonomi är svag gör att man nu väljer att släppa spelare redan nu.

24-åriga Siikonen har skrivit ett kontrakt med HV71 som sträcker sig säsongen ut.

Siikonen har förutom att han representerat JYP de senaste åren även varit med i det finska landslaget och han var även med i den finska JVM-truppen som vann guld 2016.

– Jag vet att HV71 är en anrik klubb och Jönköping en vacker stad så det ska bli oerhört roligt att komma dit och dra på sig HV-tröjan. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna matcher och vill tacka alla inblandade för denna möjligheten, säger Miska Siikonen i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.