Foto: Bildbyrån

HV71 förändrar i ledarstaben. Klubben meddelar på sin hemsida att man väljer att gå skilda vägar med huvudtränaren Nicklas Rahm, samtidigt som han ersätts av den nygamla tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

HV71 har inte gjort någon bra säsong i SHL. Jönköpingslaget ligger på en precis ovanför strecket till en kvalplats nedåt med fem matcher fler spelade än Brynäs som kan gå om när som helst.

De dåliga resultaten har gjort att nu HV71 väljer att göra förändringar. Under söndagen meddelade man på sin hemsida att Stephan ”Lillis” Lundh tar över laget med omedelbar verkan. ”Lillis” ledde HV under fjolåret och har även agerat assisterande tränare i klubben sedan före jul. Men nu får han alltså huvudansvaret efter att HV71 valt att gå skilda vägar med Nicklas Rahm.

– Vi har alla ett ansvar för situationen vi befinner oss i och de uteblivna resultaten. Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget. Stephan ”Lillis” Lundh är en ledare med stort förtroende bland spelarna och en erfarenhet som i detta läge är ovärderlig, säger sportchefen Johan Hult.

Kontraktet med ”Lillis” gäller säsongen ut, meddelar klubben.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här