Foto: Bildbyrån

Det fanns en mikroskopiskt chans att Leksand inför mötet med Färjestad fortfarande skulle kunna klara sig kvar i SHL utan att behöva spela kvalserie. Men nu är även de hoppet ute och Leksand gör nu Oskarshamn sällskap i de negativa kvalet för att klara sig kvar i SHL. 

Leksand behövde vinna alla sina återstående matcher samtidigt som Linköping framför i tabellen behövde förlora alla sina matcher, en uppgift som i stort skulle bli omöjlig men chansen inför Leksands hemmamatch mot Färjestad fanns ändå där.

Men efter en tight match där hemmalaget stod upp bra mot serietvåan Färjestad blev det tillslut förlust med 2-1 på övertid för Leksand. Detta betyder att nykomlingarna får rikta in sig på negativt kval och försöka hålla sig kvar genom att vinna matchserien mot något av lagen från hockeyallsvenskan.

En tuff uppgift för Dalalaget som satsade hårt inför säsongen för att etablera sig i SHL, men säsongen har blivit tuffare än vad många räknat med för Leksand och laget har fått kriga i botten av tabellen hela säsongen.

Som det ser ut nu så kommer Leksand få möta Playoff-vinnaren från hockeyallsvenskan i matchserien för spel om SHL nästa år.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här