Foto: Bildbyrån

Örebro-fostrade Marcus Högberg förväntas få chansen på nytt i nattens viktiga bottenmöte mellan Ottawa Senators och New Jersey Devils. Detta är Högbergs femte match av Ottawas sex senaste.

Senators huserar som väntat i botten av NHL-tabellen, och laget har så gott som gett upp slutspel. Bättre går det för Örebros Marcus Högberg, som slagit sig in i Senators, och förväntas nu starta för femte matchen i rad.

New Jersey Devils var tippade att ta sig till slutspel inför säsongen, men har underpresterat och ligger nu tredje sist i hela NHL. Laget har förlorat de senaste tre matcherna, med en total målskillnad på 17 insläppta och bara 6 gjorda mål.

”Vårt mål är att klättra i tabellen så mycket det bara går”, sa Devils tränare Alain Nasreddine till nhl.com. ”Hur högt kan vi nå? Det är fortfarande 34 matcher kvar, så vem vet vad som kan hända? Vi har chansen att gå om Ottawa ikväll, och det får ses som vårt kortsiktiga mål”.

Ottawas forward Brady Tkachuk är positiv inför matchen, och tycker att Senators tagit steg i rätt riktning.

”I vissa matcher innan uppehållet gick vi ifrån vårt spel ibland. Men vi har tagit stora steg i rätt riktning under hela året”, sa Tkachuk. ”Vi måste tillbaka till att spela tufft, fysiskt, enkelt och frustrera våra motståndare. Det kommer att bli vårt uppdrag ikväll.”

Matchen startar 01.30 natten till tisdag, och visas på Viasat Xtra.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här