Mycket hockey har det spelats under helgen, vi har plockat upp och samlat nyheter kring vad som har hänt i våra svenska hockeyligor under den gånga helgen. 

SHL

I bottenmötet mellan Oskarshamn och Leksand var det som att det spelades två matcher. I de två första perioderna så var det Oskarshamn som kontrollerade matchen och även hade en 2-0 ledning inför sista perioden. Men då kom Leksand ut som ett helt nytt lag och tog för sig och skapade chans på chans. Detta resulterade även i en vändning där Leksand kunde vinna med 3-2 och ta 3 viktiga poäng i botten.

Segern för Leksand betyder att lagen nu byter plats i tabellen och Leksand klättrar över kvalstrecket.

Förlustsviten för Linköping fortsätter att hålla i sig och lagen föll under helgen i sin 10:e raka match mot Växjö. Matchen gick till förlängning där Växjö tillslut kunde vinna med 3-2. Av de 10 matcherna som Linköping har förlorat så har 6 av dessa blivit förluster på övertid eller straffar. Något måste ske i klubben för att laget ska lyckas vända den här negativa trenden, laget ligger nu sist i tabellen.

Rögle återhämtade sig efter förlusten mot Luleå i veckan och kunde avfärda en annan av toppkonkurrenterna Örebro med 5-2 på bortaplan. Rögle fortsätter i och med segern att hacka på vad gäller topplaceringarna i tabellen.

Frölunda som hade 4 raka förluster i SHL ställdes mot Färjestad i ett annat toppmöte. I en svängig historia kunde tillslut hemmalaget Frölunda vinna matchen med 3-2 och ta med sig sin första seger i SHL under 2020. Frölunda tog ledning i matchen med både 1-0 och 2-0 innan Färjestad kunde både reducera och kvittera i mitten perioden. I den sista perioden kunde sedan Ryan Lasch göra 3-2 och avgöra matchen till Frölunda.

Luleå fortsätter att imponera stort i SHL, lagets 6-3 seger mot HV71 gör nu att laget toppar tabellen hela 7 poäng före tvåan Färjestad.

Hockeyallsvenskan

Ingenting ser ut att stoppa Björklöven från att vinna tabellen. Under fredagskvällen kom lagets 9:e raka seger mot Timrå då Björklöven vann med 7-2. Laget fortsätter därmed att toppa Hockeyallsvenskan med 92 poäng.

Tvåan i tabellen Modo gjorde även vad som krävdes av dem när de tog med sig tre poäng hem från Tingsryd. Laget vann med 3-0 och med sina 84 poäng ser det även ljust ut för tabelltvåan Modo inför våren och stundande kvalspel till SHL.

Mörkare ser det ut för AIK i botten, laget föll återigen på hemmaplan mot Södertälje under fredagen med 3-1. Inför storpublik på hovet så hissades Ulf ”Lill-Pröjsarn”Nilssons tröja i taket inför matchen, men varken storpubliken eller att gamla legender var på plats hjälpte laget och krisen blir bara värre och värre för AIK.

Almtuna tog tre viktiga poäng i bottenstriden då laget vann med 3-2 borta mot Kristianstad. Detta gör att laget nu skapar sig en lucka ner till just Kristianstad och AIK under kvalstrecket. Almtuna har i och med sin seger 43 poäng och närmast bakom ligger Kristianstad med 38 poäng, långt där bakom på 24 poäng hittar vi tabelljumbon AIK.

Hockeyettan

De flesta av lagen i Allettan Norra och Södra har spelat 8 av totalt 19 matcher vissa lag i den Norra serien har fortfarande bara spelat 7 matcher. Men serien börjar nu sätta sig och topplagen börjar nu utmärka sig speciellt i den norra serien.

Hudiksvall fortsätter att trumma på i Allettan Norra, ytterligare en seger kom under fredagskvällen mot Östersund med 5-3 och laget toppar tabellen med sina 19 poäng.

Borlänge kunde vända matchen mot jumbon Kiruna AIF på bortaplan och tillslut vinna matchen med 3-2. Detta för att Borlänge hakar på i toppen och ligger på en andra plats.

I Allettan Södra så tog Grums en stark seger mot tabellettan Kallinge/Ronneby med 4-1. Samtidigt så tog de andra topplagen 3 poäng i sina matcher vilket gör att serien är helt öppen där det skiljer 3 poäng mellan första platsen och laget på sjätte plats.

SDHL

Dominanterna HV71 fortsätter att imponera i SDHL. Denna helgen blev det ytterligare två segrar på kontot. Under fredagen besegrades först Linköping på bortais med 4-2 och under lördagen reste laget till Stockholm där HV avfärdade Djurgården och vann med 6-2.

Även tvåan i tabellen Luleå/MSSK hade en trevlig helg med två raka segrar på hemmaplan. Först under lördagen besegrades AIK med 4-1 och under söndagen vann Luleå mot SDE med 3-0. Luleå drar i och med sina två segrar ifrån resten av lagen under sig och är det enda laget som ens är i närheten av att närma sig HV71.

Jumbon Göteborg hade en tung helg först förlorade laget med 2-1 efter övertid mot Linköping för att sedan under söndagen återigen förlora med uddamålet när Djurgården vann matchen med 3-2.

Modo tog två viktiga poäng i botten när laget vann mot SDE under lördagen på övertid med 1-0. Detta gör att Modo nu har 6 poäng upp till Linköping som ligger ovanför kvalstrecket när det återstår 10 matcher av tabellen. I deras nästa match väntar dock tuffast möjliga motstånd när laget ska ta sig an HV71.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här