Vi har samlat nyheterna kring vad som har hänt i våra svenska hockeyligor under den gånga helgen. Du får information från SHL till Hockeyettan och SDHL i detta svep. 

SHL

Det var övertidsvinsternas omgång i SHL. Av totalt 7 matcher så var det 4 stycken matcher som gick till övertid. Gemensamt med alla dessa matcher som slutade på övertid var att alla matcherna även slutade 3-2.

Serieledarna Luleå var ett av lagen som var inblandade i en övertidsmatch när laget vann mot Djurgården med 3-2 och knep extra poängen och behöll därmed sin serieledning.

Leksand tog en viktig extra poäng i botten när laget vann på övertid mot Rögle med 3-2 och lämnade därmed sista platsen i tabellen och klättrade om Oskarshamn.

De övriga två matcherna som slutade 3-2 efter övertid var matcherna HV71 mot Skellefteå och Linköping mot Brynäs. I dessa matcher var det Skellefteå och Brynäs som tog extra poängen.

Örebro vann toppmötet mot Frölunda med 5-3 och tog sin fjärde raka seger och hänger med i toppen. Frölunda har i och med förlusten nu tre raka förluster och har halkat ner till en 4:e plats i tabellen.

Färjestad tog sin tredje raka seger när laget besegrade Oskarshamn med 5-1. Färjestad tar i och med segern sig upp på en andra plats i tabellen.

Den stora snackisen i SHL under helgen var annars matchen mellan Växjö och Malmö. Men då inte för vad som hände på isen utan mer utanför. I mitten av tredje perioden så startade ett stort slagsmål mellan lagen. Något som resulterade i att fyra matchstraff delades ut och en vakt fick kliva mellan och avbryta bråket. Malmö kunde vinna matchen med 1-0.

Hockeyallsvenskan

Södertälje fortsätter att imponera i hockeyallsvenskan och tog återigen en seger under fredagskvällen när laget besegrade BIK Karlskoga med 4-3. Södertälje som låg sist efter mer än 10 omgångar har nu klättrat rejält i tabellen och tog sig i och med segern upp på den 8:e och sista playoff-platsen i tabellen.

AIK fortsätter att ha det otroligt tungt, laget föll mot bottenkonkurrenten Mora med 5-2 och nu är AIK 14 poäng bakom närmaste lag i serien.

Vänder man på tabellen och kollar i toppen så fortsätter Björklöven att trumma på. En 2-0 seger mot Västervik blev det under fredagskvällen och nu leder laget serien med 8 poäng före Modo. Ett Modo som tog en stabil och säker seger på hemmaplan under lördagen mot Vita Hästen med 5-0.

Timrå fortsätter hänga med i toppen och vägrar släppa 3:e platsen i tabellen. I helgen blev det storseger på hemmaplan mot Almtuna och siffrorna skrevs tillslut till 8-4.

Kristianstad vann en viktig trepoängare i botten. Laget besegrade Västerås på bortaplan med 3-2 i och med segern så är glappet mellan Kristianstad och lagen ovanför nedflyttningsplatserna nu bara 1 poäng.

Hockeyettan

Allettan serierna är i full gång. I den södra serien spelades på fredagskvällen toppmötet mellan Borlänge och Hudiksvall. Vinnarna i den matchen skulle överta första placeringen i tabellen och det var Hudiksvall som med sitt avgörande mål i 3:e perioden kunde vinna matchen med 3-2.

Väsby hade en riktigt bra helg och tog två viktiga segrar. Först besegrades Kiruna IF under lördagen på hemmaplan med 3-2, under söndagen tog Väsby emot Boden och även där blev det seger med 4-0. Väsby klättrar i och med sina två segrar upp på en andra plats i tabellen.

Piteå som har haft det kämpigt i inledningen av Allettan tog under lördagen sin första poäng när laget föll mot Teg på straffar med 3-2.

Totalt har det spelats fem omgångar i den norra Allettan.

I den södra Allettan så är det Kallinge/Ronneby som toppar tabellen. Laget tappade under söndagen sina första poäng när laget föll mot Nybro på övertid med 4-3. Men förlusten till trotts så toppar laget tabellen.

Serien är dock otroligt jämn och det skiljer bara 4 poäng mellan första placeringen och laget på 8:e plats.

Totalt 6 omgångar har spelats i den Södra Allettan serien.

SDHL

Topplaget Brynäs hade en tung helg där laget först förlorade mot toppkonkurrenten Luleå/MSSK med 7-2 under lördagen, för att sedan under söndagen åka på ytterligare en förlust när laget föll mot Modo med 6-4.

I andra änden av tabellen fortsätter det att gå tungt för Göteborg. Laget spelade under helgen två bortamatcher och föll i båda. Först åkte laget till Stockholm för möte med AIK. Där fick man förvisso med sig en viktig poäng men föll på övertid med 1-0. På söndagen blev det kämpigare när SDE relativt enkelt kunde avfärda Göteborg och vinna med 3-0.

Serieledarna HV71 fortsätter imponera och tog lagets 23:e(!) vinst på 27 matcher vilket är fantastiska siffror. HV71 vann mot SDE under lördagen med 5-3. Segern innebär att HV71 har 10 poäng ner till närmaste lag bakom.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här