SHL går in i sitt slutskede, avslutningen av hockeyallsvenskan, playoffspel i hockeyettan och finaldags i SDHL. Vi har samlat nyheterna i alla ligorna i detta svep!

SHL

Efter lördagens omgång där lagen som var i mest behov av att plocka poäng inte lyckades med detta så är nu SHL med två omgångar kvar i stort sett avgjord vad gäller alla olika scenarion.

Det står klart sedan tidigare att Leksand och Oskarshamn kommer få spela negativt kval, nu är det även klart att säsongen är över för Brynäs och Linköping när grundserien är färdigspelad. Detta då det skiljer 8 poäng mellan Brynäs som ligger på en 11 plats och Växjö som ligger ovanför slutspelsstrecket på en 10 plats.

Frölunda har det tungt och i och med förlusten på övertid mot HV71 med 4-3 så ser nu sjätteplatsen och en direktplats till kvartsfinalen väldigt långt borta. Frölunda har fyra poäng upp till Djurgården som förlorade sin match mot Färjestad med 4-1, så hade Frölunda fått med sig tre poäng i sin match hade det varit otroligt jämt om den sista kvartsfinalplatsen. Även Örebro förlorade på övertid med 3-2 och kunde inte heller dem knappa in på sjätteplatsen och har nu fem poäng upp med två omgångar kvar.

Förvisso möter Djurgården och Frölunda varandra i den sista omgången men skulle Djurgården plocka poäng mot Rögle så är den matchen obetydlig oavsett.

Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan spelade sin sista omgång och under fredagen och det står nu klart att Modo gör Björklöven sällskap till hockeyallsvenska finalen efter att de vann sin match på bortaplan mot BIK Karlskoga med 4-2.

Så trots att Timrå vann sin match mot Kristianstad med 4-3 efter övertid så räckte inte Timrås poängskörd och de får istället spela slutspelsserien.

I slutspelsserien kommer lagen som slutade tre till åtta att spela och dessa lagen är Timrå, Karlskoga, Västerås, Vita Hästen, Södertälje och Västervik.

För AIK och Kristianstad väntar nu negativt kval för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.

Mora, Tingsryd, Karlskrona och Almtuna har spelat färdigt för den här säsongen.

Hockeykvalet drar igång redan imorgon 10/3 och pågår två veckor framåt.

Hockeyettan

Hockeyettans playoff 2 avgjordes under helgen och det var en del skrällar där oseedade lag spelade ut seedade lag. Bland annat fick vinnarna av den södra Allettan serien Halmstad Hammers se sin säsong ta slut när laget förlorade med i två raka matcher mot Tranås.

Även seedade lagen Borlänge och Huddinge fick avsluta sina säsonger efter playoff två då lagen förlorade mot Visby/Roma samt Vimmerby.

De lagen som tog sig vidare från playoff 2 till sista och avgörande playoff 3 är följande lag;  Visby/Roma, Vimmerby, Hudiksvall, Mariestad, Troja/Ljungby samt Tranås.

Playoff 3 spelas i bäst av tre matcher och lagen som möts där är;

Vimmerby – Hudiksvall
Tranås – Mariestad
Visby/Roma – Troja/Ljungby

Playoff 3 startar även de imorgon 10/3

SDHL

SDHL har haft spelledigt då lagen som tagit sig till finalen redan varit klart sedan tidigare. Det blev inte helt oväntat HV71 som varit helt dominanta i grundserien samt serietvåan Luleå/MSSK som tog finalplatserna.

Finalen spelas i bäst av fem mellan lagen och startar den 11/3

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här