Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Regeringen beslutade under onsdagen att begränsa publika möten med över 500 deltagare som ett led i Folkhälsomyndighetens förhöjda smittorisk gällande Coronaviruset. Svenska Ishockeyförbundet följer noga Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och rekommendationer.

Ligaorganisationerna inom svensk ishockey har ett stort inflytande och ansvar över sin egen verksamhet. Distrikt och Regioner ansvarar för ungdomsserier, cuper och poolspel som rör den egna verksamheten. Svenska Ishockeyförbundet har det yttersta ansvaret för tävlings- och serieverksamheten i svensk ishockey.

Situationen kopplat till Coronaviruset kan komma att kräva beslut och ändringar i tävlingsreglerna. Inom Svenska Ishockeyförbundets styrelse har därför ett tillfälligt Verkställande Utskott (VU) utsetts med mandat att fatta strategiska tävlingsbeslut med anledning av coronaviruset. Detta för att möjliggöra snabba beslut och formellt riktig hantering i den här mycket speciella situationen. Frågor för beslut i VU bereds av Elitkommitté dam (SDHL), Elitkommitté herr (SHL, Hockeyallsvenskan och J20 SuperElit) samt Tävlingsutskottet (HockeyEttan, övriga förbundstävlingar samt region/distrikt). Det verkställande utskottet har dagliga avstämningar.

Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott har idag, lördag, tagit följande beslut:

SDHL-finalspelet pausas omgående och tills vidare.

HockeyEttan pausas omgående och tills vidare.

SHL:

SHL och Svenska Ishockeyförbundet har tidigare kommunicerat att SM-slutspelet skjuts upp till den 24 mars.

HockeyAllsvenskan:

HockeyAllsvenskan är pausad

U16, J18 Elit, J20 SuperElit:

U16-SM, J18 Elit samt J20 SuperElit – seriespel, kvalspel och slutspel är inställda. Det innebär att ingen svensk mästare kommer att utses säsongen 2019/2020 i dessa serier.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@sportnyhet.com
073-9917157

>> Läs mer om mig här