Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenskan har efter att ha haft en dialog med samtliga klubbar kommit fram till att seriestarten ska ske tidigast 1 oktober sett till nuvarande förutsättningarna. 

Den planerade seriestarten för hockeyallsvenskan var tidigare satt till den 11 september. Men nu har ligan i samråd med klubbarna valt att flytta fram seriestarten baseras på det rådande läget vad gäller coronapandemin. Coronaviruset har fortfarande stor inverkan på vårt samhälle och idrotten. Därför vill nu hockeyallsvenskan flytta fram seriestarten till tidigast 1 oktober för att kunna ge lagen de bästa förutsättningarna inför den kommande säsongen. En viktig del i detta är att ligan vill genomföra matcherna med publik.

Genom att flytta fram seriestarten så ger det även utrymme för klubbarna att på ett betydligt bättre sätt kunna planera sin försäsong samt vidta kostnadsbesparingar under den rådande situationen.

Beslutet ger även hockeyallsvenskan mer utrymme att kunna implementera de åtgärder som de tillsammans med svensk hockey jobbat fram för att kunna genomföra säkra arrangemang.

Det slutgiltiga beskedet om seriestarten ska skjutas upp kommer att tas på ägarmötet som sker den 13 augusti i samband med årsmötet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här