Matchen är uppskjuten på grund av covid-19 utbrott i båda trupperna. Finalserien är därmed pausad och planeras att starta upp igen 9 maj. 

Finalen i hockeyallsvenskan och det står mellan de två lagen som varit dominerande i serien under de två senaste säsongerna. Förra året fick de kvalspelet förstörd av pandemin, men nu ställs de alltså mot varandra i en helt avgörande matchserie om vilket lag som får spela SHL nästa säsong. Matchserien inleddes med två hemmamatcher för Timrå vilket resulterade i en seger vardera för lagen. Björklöven inledde finalserien med att vinna med 3-6 på bortais, men Timrå studsande snabbt tillbaka och körde över Björklöven i den andra matchen som slutade hela 7-0 till Timrå. Nu väntar två matcher i Umeå och hemmaplan för Björklöven. Vilket av lagen som sätter sig i förarsätet efter tre matcher får vi reda på under onsdagskvällen då match tre spelas. Matchen startar klockan 19:30 och sänds på C More.

IF Björklöven – Timrå IK

Onsdag, 21 april kl. 19:30, C More

IF Björklöven

Odds: 2.90 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Oavgjort

Odds: 4.65 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Timrå IK

Odds: 2.05 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Hockeyallsvenskan Finalen: Timrå IK – IF Björklöven

Timrå – Björklöven, 3-6
Timrå – Björklöven, 7-0

Över 5.5 mål i matchen

JA

Odds: 1.66 hos ComeOn

SPELA HÄR!

NEJ

Odds: 2.05 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Timrå – Björklöven

Timrå vann grundserien i storartad stil när man inkasserade 118 poäng hela 22 poäng mer än tvåan Karlskoga på 96 poäng och 25 poäng mer än trean Björklöven. Nu har slutspelet kommit till sin spets och Timrå och Björklöven ställs mot varandra i matchserie där vinnaren får en SHL-biljett. Det är en matchserie mellan de två lagen som imponerat mest i hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna. I år var det Timrå som vann grundserien på ett imponerade sätt och förra säsongen var det Björklöven, men lagom till att de båda skulle få kvala till SHL så bröt pandemin ut och säsongen ställdes in. Nu har de fått en ny chans och vinnaren i den här matchserien kommer att få spela SHL nästa säsong. Den första matchen i finalserien blev precis som man kan förvänta sig av en match av denna kaliber. Det var fartfyllt med mycket känslor. Matchen inleddes jämnt och med mycket kamp men i den andra perioden så satte Björklöven in en stöt när man gick från 1-1 till en 1-3 ledning. En ledning som Timrå aldrig lyckades hämta ikapp utan istället så fortsatte Björklöven att ösa på och matchen slutade till sist 3-6 till Björklöven. Noterbart är att fyra av målen som lagen gjorde kom under powerplay. I den andra finalmatchen så var studsade Timrå snabbt tillbaka på vinnarspåret och fullständigt körde över Björklöven. Siffrorna blev hela 7-0 för Timrå och det är nu kvitterat i finalserien. Mycket har dock handlat om Björklövens matchstraff som de fick i den andra finalen. Där både Daniel Rahimi och Alexander Hellström kommer missa de kommande matcherna efter avstängning. Rahimi fick fyra matchers avstängning efter en knätackling på Timråspelaren Sebastian Hartman. Tacklingen tog så pass allvarligt att Hartman kommer att bli borta i flera månader. För Rahimi innebär avstängningen att han inte kommer vara tillbaka förens i en eventuell sjunde finalmatch. Alexander Hellström blev avstängd efter en huvudtackling på Hugo Reinhardt som gav honom en avstängning på tre matcher. Detta gör alltså att Björklöven får klara sig utan dessa två spelare i de kommande matcherna. Nu väntar hemmamatch för Björklöven och kan de komma tillbaka efter krossen senast eller är det Timrå som kommer koppla greppet om den här finalserien när match tre nu väntar.