Här hittar du alla resultaten från matcherna som spelades under herrarnas olympiska turnering i ishockey 2018. Turneringen spelades i den Sydkoreanska staden Pyeongchang mellan datumen 14–25 februari 2018. Sammanlagt deltog 12 nationer i turneringen, som inleddes med att gruppspel och följdes av ett slutspel. För Tre Kronor blev turneringen en smärre flopp, då man slogs ut av Tyskland i kvarten.

Resultaten kommer sedan att uppdateras inför OS 2022 i Peking.

Laddar...

Sveriges framgångar i OS-sammanhang
Tre Kronor har under åren deltagit i flera av de olympiska hockeyturneringarna. Flera gånger har man varit med i kampen om medaljerna och vid ett par tillfällen har det gått hela vägen till guld. Vid turneringen 1994 som spelades i Norge tog sig Sverige till final, där man ställdes mot Kanada. Matchen blev jämn och gick slutligen till straffar, där Sverige kunde avgöra och ta hem det hela.

Vid OS 2006 lyckades man ta sig till final efter att ha besegrat Schweiz och Tjeckien med stora siffror i slutspelet. Motståndet blev Finland, som hade gått obesegrade genom turneringen. Trots detta var det slutligen Sverige som spelade bäst och därmed tog hem sitt andra OS-guld.

Utöver de två guldmedaljerna har man även lyckats ta hem tre silver och fyra bronsmedaljer på herrsidan. För damerna har det hunnit bli ett silver och ett brons sedan turneringen började 1998.