Foto: Bildbyrån

Kristianstad spelar i år sin första säsong någonsin i hockeyallsvenskan. Hemmalaget hade startat säsongen med två raka förluster och det var inte många som inför mötet med AIK som trodde att den sviten skulle brytas. Men spelarna i Kristianstad ville annat. Så när slutsignalen gick och matchen var över visade 2-0 på resultattavlan. Den första segern var därmed bärgad.

Hemmalaget tog initiativet direkt i matchen med ett tidigt ledningsmål i första perioden. Kristianstad spelade tight mellan lagdelarna hela matchen och tillät inte AIK att komma till några farliga målchanser. Bortalagen fick en utvisning i början av andra perioden då man hade för många spelare på isen. Den utvisningen skulle visa sig bli kostsam. Hemmalaget utnyttjade fördelen man fick och 2-0 målet kom 23 sekunder in i utvisningen. AIK forcerade i sista perioden för att försöka få till en reducering men hemmalaget höll undan och Joel Gistedt kunde lämna isen utan att släppa in något mål.

AIK spelarna var efter matchen besvikna på sin egen insats och laget har nu inlett säsongen med tre förluster och en vinst.

– Det går inte att tro att vi är CCCP och ska dribbla oss igenom allting, det funkar inte så, sade Johan Porsberger till HockeyNews efter matchen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här