Foto: Bildbyrån

Det var i mitten av tredje perioden som känslorna svallade över för båda lagen. Ett bråk mellan flera spelare startades mellan båsen och bråket fick vakter att kliva mellan för att sära på spelarna. Bråket slutade med att fyra spelare fick matchstraff och att SHL ska utreda händelsen under veckan. 

Allt startade med att Malmöspelaren Nicolai Meyer hoppade in i fel bås vid ett byte men blev snabbt tillrättavisad av hemmaspelarna. Ordväxling och några knuffar senare så var fullt slagsmål igång mellan båsen. En vakt fick kliva mellan spelarna och avbryta bråket som resulterade i att två spelare från varje lag fick matchstraff.

Det var Nicolai Meyer och Henrik Hetta i Malmö som fick matchstraff samt Richard Gynge och Ludvig Nilsson i Växjö och samtliga fick lämna isen efter bråket.

SHL kommer att utreda händelsen närmare på ett möte under veckan och SHL:s sportchef säger såhär till SVT,

–  Det är aldrig bra när det är bråk utanför isen men jag vill läsa domarrapporten och prata med kontrollanterna först, säger Johan Hemlin till SVT.

Matchen i sig vann Malmö med 1-0 sedan Fredrik Handemark kunde sätta ditt avgörandet i andra perioden. Oscar Alsenfelt i Malmös mål gjorde en stabil match för bortalaget och räddade 28 skott och höll sin tredje nolla för säsongen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här