Foto: Bildbyrån

Det blev totalt 15 säsonger för Henrik Lundqvist i New York Rangers. För nu står det klart att klubben bryter med 38-årige Lundqvist. New York Rangers köper ut Lundqvist som hade ett år kvar på kontraktet och vart han hamnar nu är fortfarande i klart. 

Henrik Lundqvist som har haft en fantastisk NHL-karriär i New York Rangers stannar på 887 matcher i grundserien och 130 slutspelsmatcher i Rangerströjan. Lundqvist som anslöt till Rangers 2005 blev kvar i klubben under 15 säsonger och det gör att han hamnar på 5:e plats över de spelare som spelat flest matcher i New York Rangers. Lundqvist var med och spelade en stanley cup-final men fick aldrig under sina 15 år i klubben möjligheten att lyfta stanley cup-bucklan.

Lundqvist har under sin långa tid i Rangers varit en grundpelare i laget och deras stora stjärna och när han nu går skilda vägar med klubben så hyllas han stort av många tunga namn inom ishockeyn.

– Få spelare har varit lika viktiga för Rangers som Henrik Lundqvist, och vi är oerhört tacksamma för allt han har gjort för vår organisation. Under sina 15 år i klubben etablerade han sig inte bara som en av de bästa målvakterna som någonsin spelat, han har också varit en av hockeyns tuffaste tävlingsmänniskor och mest effektiva ambassadör. Han kommer alltid att vara en del av Rangers-familjen, säger ägaren James Dolan i ett pressmeddelande.

Vart Henrik Lundqvist hamnar nu är fortfarande inte bestämt eller om han ens ska fortsätta med ishockey. Hans tvillingbror Joel Lundqvist gick dock snabbt ut i media och avfärdade att bröderna skulle återförenas i Frölunda. Det har direkt i olika medier spekulerats vart Lundqvist skulle kunna hamna och de mest i härdiga rykten gör gällande att Lundqvist om han ska fortsätta vill hamna i en klubb som kan utmana om stanley cup titeln och att kontraktet ska sträcka sig över en säsong. Tanken är sedan när Lundqvist avslutar sin karriär att han ska återvända till New York Rangers där han då blir en del av den sportsliga ledningen.

Men allt detta är än så länge bara spekulationer.

Henrik Lundqvist tackades av i en fin hyllningsvideo som New York Rangers presenterade på klubbens sociala medier.

Här nedan kan du se klippet i sin helhet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här