Foto: Bildbyrån

NHL:s övergångsfönster stängde igår vilket betyder att Henrik Lundqvist kommer att stanna i New York Rangers under resten av säsongen. Lundqvist framtid är dock fortsatt osäker, och igår öppnade han upp för ett potentiellt klubb-byte. 

Henrik Lundqvist har spelat i New York Rangers i 15 säsonger, och har tills denna säsong varit klubbens solklara förstaval. Årets säsong har dock varit allt annat än lyckad, och Henke har allt oftare blivit förpassad till bänken. Då karriären lider mot sitt slut och Lundqvist ännu inte vunnit Stanley Cup, öppnar svensken upp för flytt.

”Självklart, så som situationen är, kommer vi behöva sätt oss ned och diskutera min framtid och min roll. Huruvida jag passar i den här rollen eller någon annan”, sa Lundqvist till nhl.com.

Lundqvist har ett år kvar på sitt 7-årskontrakt, men mycket talar för att han inte kommer att spela den sista säsongen i New York Rangers tröja.

Rangers jagar just nu slutspel, och ligger för närvarande sex poäng utanför slutspelsplats. Klubben har allt oftare valt att satsa på de yngre målvakterna Igor Shesterkin och Alexandar Gergiev.

”Jag har varit väldigt öppen med klubbledningen de senaste åren, och jag har alltid sagt att, om det kommer en dag när jag inte känner mig bekväm i situationen så vill jag prata om det och vara öppen”, sa Lundqvist. ”Jag vet att vi kommer att prata efter säsongen, men just nu vill jag bara fokusera på att jobba hårt och vara redo när jag får chansen”.

Henrik Lundqvists framtid är fortsatt osäker.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här