Foto: Bildbyrån

 

Det spelades ett klassikermöte i SHL under gårdagen. Leksand tog emot Brynäs inför 7008 personer på plats i Tegera Arena som stundtals blev bjudna på underhållande ishockey och skapade en fantastisk stämning.

Period 1
Det var hemmalaget som rivstartade matchen och redan efter 25 sekunder hade Leksand tagit ledningen med 1-0. Målskytt var David Rundqvist. Hemmalaget fortsatte att hålla uppe tempot efter ledningsmålet och bjöd fansen på stundtals briljant ishockey. 4.30 in i första perioden så var det återigen dags för hemmalaget att få jubla. Detta efter att Patrik Zackrisson dundrat upp ett slagskott bakom Samuel Ersson i Brynäs mål och 2-0 var ett faktum. Drygt fem minuter senare så hördes måljublet i Tegera Arena igen när Daniel Olsson-Trkulja tryckte dit 3-0 efter ett fint anfall från Leksands sida. Bortalagets tränare valde då att plocka av Ersson och in kom Joacim Eriksson i Brynäs mål. Efter målvaktsbytet blev det sedan en lugnare första period och resultattavlan visade 3-0 när slutsignalen på för första period kom.

Period 2
Andra perioden startade inte i samma höga tempo som första perioden. Men fem minuter in i perioden så var det återigen hemmalaget som fick jubla när Marek Hrivik vackert placerade in 4-0 i krysset bakom Eriksson. När det återstod 8:21 av andra perioden så var det bortalagets tur att få spräcka målnollan då Brynäs reducerade till 1-4 genom Niclas Andersén. Bortalaget kom dock inte närmare än så utan resultatet efter två perioder var 4-1.

Period 3

Period tre kändes mest som en transportsträcka där Leksand försvarade sin ledning utan att ge bortalaget några riktiga farligheter. Med elva minuter kvar av matchen så punkterade Lucas Nordsäter matchen med att sätta dit 5-1 till hemmalaget. Detta blev även slutresultatet. Leksand tog en välförtjänt och komfortabel seger och kunde efter matchen fira tillsammans med glada hemmafans efter att ha vunnit årets första klassikermöte.

Brynäs har nu matchledigt i sex dagar innan man tar emot Djurgården på hemmaplan den 1 oktober. Leksand ska på lördag 28/9 ta sig till Ängelholm för att möta Rögle borta.