Helgen är här och december knackar på dörren. Det är även massor med spännande ishockeymatcher under helgen där vi lagt extra fokus på fyra heta matcher. 

Färjestad – Frölunda

Färjestad ställs mot Frölunda i ett möte som blivit en riktig snackis den senaste tiden.

Allt startade med att lagen mötte varandra i CHL och där Färjestad tog en stabil seger på hemmaplan med 6-1 i det första mötet och såg därmed klara ut för avancemang. Men Frölunda stod för en makalös upphämtning i returmatchen hemma i Scandinavium och vann med 8-2 och tog sig därmed vidare på totalt 9-8. För att strö extra salt i såren hos spelarna i Färjestad så spelades deras vinnarlåt ut i högtalarsystemen i Scandinavium. Detta är något som har varit en het debatt inom Hockeysverige sedan dess.

Jag tror därför att Färjestad kommer gå ut till den här matchen laddade till tänderna för att ta revansch för debaclet i senaste matchen mellan lagen. Därför väljer jag att spela på en hemmaseger till oddset 2.23 hos 888sport.

Matchen spelas Lördag 30/11 klockan 18.00

ODDSET hos 888sport – 2.23

AIK – Djurgården SDHL

Det vankas Stockholmsderby i SDHL. AIK ska ta emot stadsrivalen Djurgården i ett glödhett derby. Det är mängder med landslagsspelare i båda trupperna och två jämna lag som ska mötas. Lagen kan varandra utan och innan och spelarna känner till varandra väl.

Derbyn är alltid speciella matcher och det kommer bli tufft ute på isen, inget av lagen kommer vika ner sig i första taget. Dessa matcher är något som lagen absolut inte vill förlora. I derbyn spelar tidigare form lagen är i mindre roll. Här handlar det mer om hur mycket kämpaglöd och hjärta laget visar.

Heta känslor i ett laddat möte med två starka lag som känner till varandra väl och inte kommer bjuda till några ytor för motståndarna. Det är som upplagt för ett underspel och jag väljer att spela under 5.5 mål i matchen hos Betsson.

Matchen spelas Söndag 1/12 klockan 18.00

oddset hos Betsson

New Jersey Devils – New York Rangers

Derbykänslor när New Jersey ska välkomna Henrik Lundqvist och hans Rangers. Ett Rangers som bara behöver resa drygt 8 km från Manhattan för att ta sig till Newark där hemmalaget hör hemma.

Det är två lag som harvar i botten av tabellen i den östra konferensen. New Jersey ligger näst sist med 22 poäng och bortalaget ligger på en 11:e plats med 26 inspelade poäng.

Båda lagen blandar och ger väldigt mycket från match till match och ena matchen blixtrar laget till och spelar bra ishockey för att i matchen senare falla ihop totalt och inte ha något fungerande spel överhuvudtaget.

Så att tippa 1×2 i den här matchen är otroligt svårt då lagen blandar så otroligt mycket från match till match något som är mer säkert sett till statistiken är att mötena mellan lag alltid brukar vara målrika. På de 12 senaste mötena mellan lagen har alla slutat med över 5.5 mål.

Så jag kommer gå stenhårt på statistiken i den här matchen och spelar att det blir över 5.5 mål i matchen till oddset 1.63 hos No Account Bet

Matchen spelas Lördag 30/11 klockan 19.00

Säkra oddset hos No Account Bet – 1.63

Dinamo Riga – SKA St Petersburg

Dinamo Riga som startade årets KHL säsong katastrofalt och var ligans slagpåse har ryckt upp sig på sista tiden och börjar plocka välbehövliga poäng. Laget ligger numera inte sist i tabellen utan har klättrat till en 10:e plats i den västra division, förvisso har laget bara 1 poäng ner till sista platsen men tidigare låg laget solklart sist.

Bortalaget trummar på efter att i mitten av oktober hamnat i en svacka och förlorade 5 raka matcher så är nu laget inne i en ruskig form 9 segrar på den 10 senaste matcherna har det blivit för St Petersburg och laget ligger 2:a i serien tre poäng bakom ledande CSKA Moskva.

I den här matchen ska det vara klasskillnad där St Petersburg ska gå vinnande i den här matchen och det är även där jag väljer att placera mitt spel.

Att bortalaget vinner matchen ger oddset 1.60 hos Yobetit. 

Matchen spelas Lördag 30/11 klockan 15.30

ODDSET HOS YOBETIT – 1.60

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här