Foto: Bildbyrån

Första ronden av NHL Global Series gick till veteranen Victor Hedman och hans Tampa Bay Lightning. Matchen slutade 3-2 och efteråt beskrev Hedman matchen som den mest känslosamma ögonblick han upplevt som ishockeyspelare.

Inför gårdagens match vittnade Hedman om en märkbar nervositet inför att spela på svensk mark, något stjärnbacken vanligtvis inte brukar ha något problem med. Att spela inför vänner och familj var något svensken såg fram emot, och efteråt kunde Hedman konstatera att matchen levde upp till förväntningarna.

“Att få höra (svenska) nationalsången inför en NHL-match var superspeciellt. Jag försökte hålla känslorna i styr”,  sa Hedman i  en intervju med Sportbladet efter matchen. “Det var ett av de mest speciella ögonblick som jag upplevt som hockeyspelare”.

Efterår var Tamps tränare Jon Cooper glad för Hedmans skull.

“Jag är riktigt glad för hans skull, inte bara gör han en bra match, men han får också göra poäng och vinna”, sa Cooper till NHL.com.

Sabres, med fem svenskar i laget, får chansen att ta revansch redan på lördag då lagen möts igen och Hedman räknar med ett revansch-suget svensklag.

“Vi ser fram emot ännu en spännande match imorgon. Såklart vill vi vinna igen, och samtidigt vill de avsluta på ett bra sätt”, sa Hedman till NHL.com. “Så det kommer bli en tuff match imorgon, så måste spela på topp för att ha chans att vinna”.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här