Fartfyllt och underhållande när SHL klubbarna under gårdagen spelade sina första slutspelsmatcher i CHL. Det är fördel för Färjestad och Luleå i sina matcher, Skellefteå mot Djurgården slutade oavgjort och är helt öppen till returerna nästa vecka.

Mötet mellan Färjestad och Frölunda hade knappt hunnit starta innan Marcus Nilsson dundrade in 1-0 till Färjestad. Hemmalaget fortsatte att ha kommandot över matchen och när signalen gick för den första perioden så stod det 3-0 till Färjestad.

Andra perioden började likt den första och det var Färjestad som styrde matchen, laget gick upp till 4-0 och sedan 5-0 i början av perioden. Frölunda fick även de in en puck och ställningen efter två perioder var 5-1.

I tredje perioden var det Frölundas tur att starta med att göra ett mål och 5-2 var ett faktum, hemmalaget kunde sedan utöka till 6-2 innan David Printz kunde reducera till 6-3 för Frölunda, ett resultat som även blev slutresultat.

Det är fördel Färjestad inför andra matchen som spelas om en vecka i Göteborg. Karlstadslaget har råd att förlora den matchen med 2 puckar, vid Frölunda vinst med 3 mål så väntar förlängning och eventuellt straffar. För att Frölunda ska ta sig vidare under ordinarie tid från åttondelsfinalen så krävs det att laget vinner med mer än 3 mål i returmatchen. Klar fördel Färjestad med andra ord.

Luleå hade åkt till Schweiz för mötet med SC Bern. Efter en mållös första period som var väldigt händelsefattig så satte Luleå in en extra växel i andra perioden. Inom loppet av fyra minuter hade bortalaget gjort 3 mål och gått upp till en 3-0 ledning.

Resultatet 3-0 höll sig sedan matchen ut och Luleå har nu samma utgångsläge som Färjestad har i sin match. Så klar fördel även här för Luleå.

Skellefteå mot Djurgården var en underhållande match. Hemmalaget gick tidigt upp i en 2-0 ledning och laget hade matchen helt under kontroll. Men bara 33 sekunder efter att Jacob Olofsson gjorde 2-0 till Skellefteå kunde Djurgården reducera till 2-1, ett resultat som stod sig första perioden ut.

I andra perioden var det omvända roller bortalaget klev ut på isen och visade vägen, laget skapade flera chanser och utdelningen blev en kvittering till 2-2. Skellefteå kunde svara och genom Adam Pettersson kunde hemmalaget gå upp i en 3-2 ledning inför sista perioden.

Sista perioden bjöd på ett spektakulärt mål, Djurgården hade en avvaktade utvisning vilket gjorde att Mantas Armalis i Skellefteå målet lämnade sitt mål. Det var då det dråpliga inträffade, utan att Djurgården ens rörde pucken så kunde laget göra mål. Detta efter att Skellefteå skickat in pucken i eget mål från hela planen. 3-3 var därmed ett faktum. Resultat stod sig matchen ut och det är helt jämt läge inför returen på hovet om en vecka.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här