Foto: Bildbyrån

AIK tog in Roger Melin som en tillfällig lösning för att försöka hålla AIK kvar i hockeyallsvenskan, men då säsongen avbröts i förtid så blev det ingen långvarig tid i AIK för Melin utan nu har klubben gjort klart med en ny huvudtränare till nästa säsong. 

AIK hade en katastrofal säsong där laget gick från att vara helt dominanta och vinna hockeyallsvenskan 2018/2019 till att komma sist i serien säsongen efter. Roger Melin togs in för att försöka rädda kvar klubben i hockeyallsvenskan men lagom till att det negativa kvalet skulle dra igång så beslutades det att säsongen skulle ställas in på grund av den rådande situationen i världen med coronaviruset. Detta gjorde att AIK blir kvar i hockeyallsvenskan och klubben har nu vänt blicken mot nästa säsong och tagit in en ny huvudtränare för klubben.

Det är Håkan Åhlund som kommer att leda AIK de kommande två säsongerna, Åhlund kommer närmast från IK Oskarshamn där han var med och lyfte upp klubben till SHL för första gången i klubbens historia 2018/2019.

Nu ska han försöka vända AIKs lagbygge och få dem att lämna botten nästa säsong.

– AIK är alltid AIK. Det är en av Sveriges mest anrika föreningar, vilket känns väldigt inspirerande. Det finns något som kittlar att spela viktiga matcher och kunna fylla Hovet, säger Håkan Åhlund till klubbens hemsida.

AIK letar vidare efter en assisterade tränare som ska vara med och hjälpa Åhlund och hoppas kunna presentera ett namn de kommande veckorna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här