Foto: Bildbyrån

I helgen startar SHL och SDHL tillsammans med andra hockeyligor runt om i Sverige. Nu kommer också beskedet att den 29 september så tas restriktionerna för publiken bort och läktarna kan stå fulla för resten av säsongen.

Sverige går in i det fjärde steget av fem möjliga i restriktionsavvecklingen. Det innebär att deltagarbegränsningarna för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort. I och med detta så kommer nu hockeypubliken och spelarna på planen få njuta av fulla läktare utan begränsningar.

Regeringen meddelar på tisdagen att detta kommer att ske från och med den 29 september. Något som socialminister Lena Hallengren (S) meddelar på en pressträff. Samtidigt som kulturministern Amanda Lind (MP) kommenterar beslutet som regeringen har tagit.

– Nästan alla restriktioner tas bort. Deltagartaken tas bort inomhus och utomhus samt avståndskrav mellan sittplatser. Det är ett oerhört viktigt besked för arrangörer runt om i landet, säger Amanda Lind på pressträffen.

I och med att Sveriges två stora ligor inom ishockeyn startar till helgen så kommer det att bara inom ett par veckor gå att se topphockey med fulla läktare. SHL och SDHL startar den 11 september, alltså på lördag.