Lagets stora stjärna Erik Karlsson fanns inte med i truppen när San Jose Sharks i onsdags sparkade igång NHL-säsongen borta mot Vegas Golden Knights. Med en timme kvar till nedsläpp stod det klart att Sharks skulle behöva klara sig utan svensken på grund av “personliga skäl”. Idag framkom anledningen – Karlsson har blivit pappa. 

Det var många som blev konfunderade efter att Karlsson lämnat återbud tätt inpå matchen mot Golden Knights i onsdags. Flera experter spekulerade huruvida Karlsson slagit upp fjolårets skada, eller om svensken hamnat i onåd med ledningen. Idag lugnades fansen av den goda nyheten att Karlsson missade matchen för att närvara vid förlossningen av hans dotter. Ett glädjande besked, inte minst med tanke på den tragiska händelsen 2018, då paret förlorade sin ofödde son. 

“Till min vackra fru för att du gör allt i din makt att föra vårt vackra lilla dotter till världen. Aldrig har jag träffat en mer bestämd eller starkare person än dig. Det har inte varit lätt, men efter regn kom slutligen vår lilla regnbåge”, kommenterar Karlsson på instagram.

Sharks förlorade öppningsmatchen mot Golden Knights med 4-1, men kan ta revansch redan natten till lördag då lagen möts på nytt. Erik Karlsson anslöt till truppen på fredagsmorgonen, och förväntas spela returmatchen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här